Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,9265 34,9894
Dolar32,1940 32,2520
Riyal 8,5842 8,5996
19 Mayıs 2024, Pazar
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Arıkan, Yaşamı Allah verdi. Yaşıyorum
Arıkanın ilginç yaşam hikayesi
06 Mart 2013, Cuma  14:44 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

İNADINA YAŞADIM SANKİ

Alaplı İlçesi Çiçekli Köyü Haydarlar mahallesinde ikamet eden Şaban Arıkan (65) 40 yıl önce doktorların sayılı günlerin var ciğerlerin bitik dediğini fakat aradan geçen 40 yılda sapasağlam olarak yaşadığını söyledi.

Gazetemize bu konuda açıklama yapan Arıkan bakın ilginç hayat hikayesini ve doktorların kendisine en fazla üç ay ömrün var dediğini nasıl açıklıyor.

Arıkan “Daha 8-yaşında iken alkolle tanıştım. O yıllarda köylerimizde yapılan düğünler bol içkili ve eğlenceli oluyordu. Bende 8-yaşında iken köyümüzde yapılan bir düğünde bana verilen bir kadeh içkiyi içtim. O yaşta aldığım alkolle bir hoş olmuştum. Başım dönüyordu. Daha sonraları ise bu bende alışkanlık yaptı. Aradan bir yıl geçmeden alkol bağımlısı olup çıkmıştım. 58 yıl alkolü kullandım. 1977-yılında rahatsızlandım. Beni İstanbul’a sevk ettiler. Burada yapılan tetkik ve tedaviler sonucunda doktorlar çiğerlerimin alkolden dolayı bittiğini üç ay gibi bir ömrümün kaldığını söylediler. Bende nasılsa çiğerlerim bitmiş diyerek alkole devam ettim. Üç ay sonra öleceğimi düşünerek hayata da boş vermiştim. Aradan üç ay, beş ay derken yıllar geçti. Öleceğime gittikçe iyileşmeye başladım. Ölmeyince bu işte bir yanlışlık var diye de düşünmedim değil. 1977-yılındaki tedaviden sonra aradan tam 36 yıl geçti hala sağım. Alkolden öleceğimi düşünerek geçirdiğim senelerden sonra, iki yıl önce alkolü tamamen bıraktım. Şimdi bir damla bile alkol almıyorum. Şükür sağlığım sıhhatim yerinde, sadece 65 yaşının vermiş olduğu bir yorgunluk var üzerimde, ömrünün geri kalan kısmının ne kadar olacağını ancak Rabbim bilir ama ben yaşamaya devam ediyorum. Doktorların üç ay yaşama şansın var demesine karşın, inadına yaşadım sanki gibi düşünüyorum. Öldürmeyen Allah öldürmüyor” dedi.

GÜRSES HABER



Bu haber 2038 kez okunmuştur.
Haberler
YASA DIŞI BAHİS OYNAYANADA PARA CEZASI VAR.
ÇEVRECİLER NEREDE?
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


ALAPLI İLÇEYE ALTAN'LAR LAZIM.

8 Mayıs 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS