Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,8231 34,8859
Dolar32,4747 32,5332
Riyal 8,6585 8,6741
26 Nisan 2024, Cuma
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Hiçbir yanlış hesap tutmaz dedi!
YANLIŞ HESAP İDARE MAHKESİNDEN DÖNDÜ!
06 Agustos 2019, Cuma  15:07 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

İlginç sayılacak olay Alaplı İlçesi Aşağı Dağ köyünde meydana geldi!

Sevgili Okurlarım olayı isterseniz Köy sakini İsa Sevim açıklamalarından okuyalım!

İsa Sevim; Aşağı Dağ Köyü Muhtarlık namına orman işletmesine ait olan alanı (Dağ Köyü Merkezin içinde) büyük bir mücadele verilerek köy tüzel kişiliğine alınmıştı!

Belli bir süre geçtikten sonra Aşağı Dağ Köyü o zamanın Muhtarı Sezer Acar, bir dernek kurarak ve derneğin üyelerini ve yönetimini de kendi akrabalarından oluşturup,(sadece kendi ailesinden yönetimde 9 kişi var)! Köy tüzel kişiliğine ait bu alanı, dernek yönetimine aylık kirası kişi başı 10-tl karşılığında 49 yıllığına kiraya vermiş! Tabi o zaman köylünün bundan haberi yok! Daha sonra olay duyulduğunda ben ve yanımda bir arkadaşla birlikte 05/03/2019-Tarihinde Zonguldak İdare Mahkemesine baş vurarak burada haksız bir uygulama yapıldığını dilekçe ile ifade ederek kararın iptali yönünde dava açtık!

Zonguldak İdare Mahkemesi, yaptığı inceleme sonucunda buranın köylü yararına bir kullanım alanına ait olduğunu, yapılan işlemin usulsüzlüğüne karar verip, tekrar köy tüzel kişiliğine teslim edilmesi yönünde karar verdi!

Bu arada da yerel seçimler oldu, kardeşim İsmail Sevim muhtarlığı kazandı!  Şu anda bu alan tamamen muhtarlığa ve köy tüzel kişiliğine teslim edildi! Kapalı kapılar ardında yapılan usulsüz işlerin gün yüzüne çıkma gibi bir gerçeği olduğu da bir kez daha ispatlanmış oldu!

Biz köyümüzün değeri olan bu arsanın, köy tüzel kişiliğinde kalması için, ve köyümüzün yararına kullanılması için yaptığımız mücadeleyi bir kere daha adaletin tecellisi ile başardık ve mutlu olduk “ Dedi!

FOTO-Anıl ÖZTÜRK

HABER-Gürol ÖZTÜRK



Bu haber 1808 kez okunmuştur.
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


HATIRI SAYILIR ELİT BİR TABAKA OLUŞTU.

17 Nisan 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
De ki: “Ey çok günah işleyerek kendi öz canlarına kötülük etmede ileri giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allah dilerse bütün günahları mağfiret eder. Çünkü O, gafur ve rahîmdir (çok affedicidir, merhamet ve ihsanı fazladır).

.
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS