Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,8255 34,8882
Dolar32,4527 32,5111
Riyal 8,6526 8,6682
28 Nisan 2024, Pazar
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Bayraktar büyükleri devreye girmeye davet ediyor
Koç Sabancı Ülker fındık işine girsin
23 Kasim 2016, Çarşamba  15:35 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

Dünya fındık üretiminin büyük bir kısmını elinde bulunduruyor olmamızın ülkemize getirisini yükseltmeliyiz. İç fındığın işlenmesi halinde ülke ekonomisine katkısı büyük olacaktır. Bunun için büyük holdiglerin iç fındığın işlenmesi adına yatırım yapmasının gerekli olduğu belirtiliyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Bayraktar, fındığın iç piyasada işlenmesi halinde 12 milyar dolar ek gelir sağlanacağını belirterek, “Koç, Sabancı ve Ülker gibi büyük holdingler fındığa yatırım yapmalı” dedi.

Devletin biran önce fındığa müdahale etmesi gerektiğini ifade eden Başkan Bayraktar, “Tarım ürünleri ihracatı içinde fındık ilk sırayı, üzüm ikinci sırayı, kayısı beşinci sırayı, incir yedinci sırayı aldı. Dünyada rakipsiz olduğumuz fındık, kuru üzüm, kayısı ve incirde son 10 yılda sadece ham ürün ihracatından 21,8 milyar dolar döviz geliri elde ettik. Gıda sanayini de katarsak bu ürünlerden elde edilen ihracat geliri iki katına çıkıyor.” diye konuştu.

“Fındığı işlemediğimiz için zarar 13 milyar dolar”

Bayraktar, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Koç, Sabancı, Ülker gibi büyük holdinglerimiz, tüm yerli sermayemiz, bu alanlara yatırım yapmalıdır. Sadece fındıkta, işlemediğimiz için yurt dışındaki büyük şirketlere bıraktığımız gelir 12-13 milyar doları buluyor. Tüm özel sektörümüzü yatırıma davet ediyorum. Yatırım yapsınlar, bu kadar büyük kaynağı yurt dışına bırakmayıp, ülkemize kazandırsınlar. Hem milyonlarca çiftçimiz mağdur olmaktan kurtarsınlar hem de dev boyutlarda istihdama, ihracata, katma değere vesile olsunlar. Bu ülkeye hizmet etsinler.”

KAYNAK-FINDIK TV



Bu haber 1437 kez okunmuştur.
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


HATIRI SAYILIR ELİT BİR TABAKA OLUŞTU.

17 Nisan 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
" O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.

Mülk,67/2
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS