Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,8255 34,8882
Dolar32,4527 32,5111
Riyal 8,6526 8,6682
28 Nisan 2024, Pazar
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Tadım ekmek konuğumuz oldu
Bu sayımızda Hizmet sektörü var!
22 Kasim 2016, Salı  09:51 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

BU HAFTAKİ ESNAF KÖŞEMİZDE TADIM EKMEK VAR!

Fırıncıların derdi nedir!

Her gün aynı işi yapan ve günlük sofralarımıza ürettikleri ekmekle konuk olan bu gizli kahramanlar neler düşünüyorlar işte ilginç söyleşimiz!

G.Ö. Öncelikle zor bir iş yapıyorsunuz. Ürettiğiniz ekmeğin kaliteli olması için ne gibi işlemlerden geçiriyorsunuz?

İbrahim Bozkurt: İş yeri olarak ilk önceliğimiz hijyendir. Kalite ve iyi malzeme kullanmak ilk önceliğimizdir. Unu ise piyasanın üst düzey markalarından alarak hamur yapıyoruz. Ve işimizi severek yapmaktayız.

 

G.Ö. ürettiğiniz ekmek istenilen kıvamda olmadığında ne yapıyorsunuz?

İbrahim Bozkurt: Eğer üretimimizde satış noktasında gelmeden bir noksanlık varsa bunu düzeltme şansımız da varsa hemen müdahale ediyoruz. Bütün şansımız  bitti ise gerektiğinde hamuru ekmek olarak değerlendirmiyoruz.

 

G.Ö. Kış şartları ile yaz şartları arasında ekmek üretmekte farklılık var mı, varsa ne gibi değişik işlemler yapıyorsunuz?

İbrahim Bozkurt: Yaz aylarında ekmeğin kaliteli çıkması için soğuksu ve buz kullanıyoruz. Eğer bu işlemi yapmazsak hamur kıvamına gelmiyor, istediğimiz kalitede ekmek üretme şansımız kalmıyor.

Kışta ise bunun tam tersi yazda soğuk su kullandığımızda hamuru açarken kışta sıcak su kullanmak zorunda kalıyoruz. Birde hamurun ekmek olabilmesi için ortamında belli bir derecede olması gerekiyor.

 

G.Ö. Ekmek üretirken başınıza ilginç bir olay gel dimi, örneğin mayası tuzu noksan olup bu hamuru ziyan ettiniz mi?

İbrahim Bozkurt: Bir ara hamur keremiz hamura tuz atmayı unutmuş, bizde bunun farkında değildik, müşterimizin biri daha ekmek sıcakken bizden ekmek aldı, az kopardı yemek istedi tuzu olmadığını ifade edince o ağız ekmeğin tutsuz çıktığını anlamış olduk, dolayısı ile ekmeğimizi bayata düşürdük ve yarı fiyatına satmak zorunda kaldık.

G.Ö. Bu işte en önemli iş ise Pazar, ürettiğiniz ekmek elinizde fazla miktarda kaldığı oluyor mu? Kalıyorsa kalan ekmeği ne yapıyorsunuz?

İbrahim Bozkurt: Bizim firma olarak pazarımız aşağı yukarı belli, pek az ekmek kalırsa onu bir gün sonra yarı fiyatına satıyoruz, bu ekmeğinde alıcısı vardır.

 

G.Ö. Firma olarak adınız TADIM EKMEK nereden aklınıza geldi bu ismi koymak?

İbrahim Bozkurt: İş ortağım Cihan’la birlikte fırın işletmesine başladığımızda isim olarak bayağı bir kafa yorduk, sonunda TADIM EKMEK olarak ismini belirledik, ismini belirlerken öncelik olarak üreteceğimiz ekmeğin kalitesine güvendiğimiz için adın tadım koyduk ve müşterimize tadın demek istedik.

 

G.Ö. İşinizde ekmek fabrikası zincirleri oluşturmayı düşünü yormuşunuz?

İbrahim Bozkurt: Bu iş sıkıntılı bir meslek, ne kadar çok işyeri açarsanız sorunlar o derece büyüyor ve kalite düşmeye başlar, kontrolden çıkan iş iş değildir. iş dışardan kolay gibi görünebilir ama damak tadını verebilmek ve pazarda kalıcı olabilmek zor, biz bunun için öncelikle TADIM EKMEĞİ kaliteli üretmenin çalışması içindeyiz.

 

G.Ö. Ekmek haricinde unlu mamuller olarak üretim yapıyor musunuz?

İbrahim Bozkurt: Bizim önceliğimiz ekmek, az miktarda olsa simit bohça üretip satıyoruz.

G.Ö: Sütlü ekmek projeniz var mı?

İbrahim Bozkurt: Bu şartlarda bunu üretmek pahalı gelir. 1 Litre süt üreticiden alsanız 2 lira Bir çuval una en az 30 kilo süt gider buda maliyeti oldukça yükseltiyor. Burada bu konuda arz talep olmadığından normal üretime devam ediyoruz.

 

 

G.Ö. Toplumda şişmanlattığından dolayı beyaz ekmekten kaçış var size de bu yansıyor mu? Ya da değişik ekmekler üretiyor musunuz? Örneğim tam buğdaylı ekmek, çavdar ekmeği gibi vs.

İbrahim Bozkurt:  Mutlaka etkiliyor, burası köy yeri burada köylümüz ürettiğimizi tüketiyor. Köylümüz bağ bahçe işinde çok uğraştığından dolayısı ile enerji ekmek almak istiyor, aksine iş zamanlarında beyaz ekmek şatımız dahada artıyor. Birde biz firma olarak tam buğday ekmeği, kepek ekmeği, çavdar, üç karışımlı köy ekmeği üretip satıyoruz, birde ekşi hamurlu Trabzon ekmeği üretiyoruz.

 

G.Ö. Mollabey deki ekmek fabrikanızda beklediğiniz satış oranına ulaştınız mı?

İbrahim Bozkurt: Biz kendi hedeflerimizin daha ilerisinde bir satış noktasında ulaştık. Bu yaz ayında daha da yukarıları doğru aşarken kışta ise rölanti de devam ediyor.

 

G.Ö. Ekmeği üretirken kaç çeşit un kullanıyorsunuz?

İbrahim Bozkurt: Şuan itibari ile üç çeşit un kullanıyoruz. Zaten tek tip undan istediğiniz kalitede ekmek üretmek zordur.

 

G.Ö. Mollabey’de ticari hayatta canlılık var mı? Varsa bu iyi yönde mi? Yoksa olumsuz yönde mi?

İbrahim Bozkurt: Mollabey’in şartları ticari yapısı belli, burada fazla beklenti içinde olmak yada yok demek hayalcilik olur, biz ekmek paramızı kazanıyoruz, geçimimizi ise bu iş yerimizden sağlıyoruz. Şükür rabbimize.

 

G.Ö Zor bir iştir fırıncılık belli bir zaman sonra farklı işlerde sizi görebilir miyiz?

İbrahim Bozkurt: Tabi ki kafamızda bazı projeler var ama bunu şimdi paylaşmak istemem, zamanı geldiğinde şartlar oluştuğunda bunu tekrar konuşabiliriz.

 

 

G.Ö. İşinizle ilgili en büyük hayaliniz nedir?

İbrahim Bozkurt: Benim öncelikle hayalim müşterimi süreklilikle memnun etmektedir. Eğer yaptığım işten keyif alıyorsam zaten hayalim gerçekleşmiştir.

 

G.Ö. Birazda gelelim siyasete, ülke iyi yönetiliyor mu?

(İbrahim bu sorumuza gülerek cevap veriyor)

İbrahim Bozkurt:  Siyaset bizim işimiz değil, biz ekmeğimize bakıyoruz. Ülke iyi yönetiliyor mu sorunuza sadece şunu söylemek isterim, ülkenin yüzde elli tek partiye oy veriyorsa demek ki iyi bir yönetim var.

 

G.Ö. Darbe teşebbüsü ile ilgili ne söylemek istersiniz?

İbrahim Bozkurt: Ülke elden gidiyormuş, ALLAH bu ülkeyi korudu, milletimiz gereken cevabı bu darbecilere verdi.

G.Ö. Darbe girişimi kontrol altına alındığında, darbe sonrası işlerinize olumsuz bir yansıması oldu mu?

İbrahim Bozkurt: Bizim işimiz zorunlu ihtiyaç bize fazla bir etkisi olmadı, ama bazı esnaflarımız hala dertli. Piyasa biraz daraldı şikayetleri var.

 

G.Ö. Bankalarla çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız bankalar bu süreçte size sorun çıkardılar mı?

İbrahim Bozkurt: Bankalarla fazla işimiz olmaz, biz bankayı ancak para yatırmak için gidince görüyoruz.

 

G.Ö. Ülkenin gidişatı sizce iyi yönde mi?

İbrahim Bozkurt:  Şuan ki görüntü çok iyi, bizim beklentimiz inşallah daha iyi olacak yönünde.

 

G.Ö. Nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz?

İbrahim Bozkurt: İstikrar devam etsin, kalkınma hamlesinde kesinti olmasın, dostluk barış kardeşlik içinde güzel bir Türkiye olsun.

 

G.Ö. Son söz olarak okurlarımıza ve Türkiye’ye mesaj vermek isterseniz ne söylemek istersiniz?

İbrahim Bozkurt: Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

Diyerek söyleşimize nokta koyarken bir başka esnaf köşemizde buluşmak üzere tadım ekmek’ten ayrılıyoruz.

FOTO-Muhittin Öztürk

Röportaj-Gürol Öztürk



Bu haber 1714 kez okunmuştur.
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


HATIRI SAYILIR ELİT BİR TABAKA OLUŞTU.

17 Nisan 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
" O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.

Mülk,67/2
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS