Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,6335 34,6959
Dolar32,2472 32,3053
Riyal 8,5981 8,6136
01 Mayıs 2024, Pazar
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Tavuk beslerken yeme dikkat
Tavuğun yediği yem önemli
17 Temmuz 2016, Pazar  23:52 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

Tavuk mu yumurtadan? yumurta mı tavuktan? Derken organik yumurtaya olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaya başladı.

     Marketlerde satılan yumurtaların aşırı fiyat artışlarının yanında, yeme keyfi olmayan tat biçimi ile yumurta tüketicileri köy yumurtasına doğru yönelirken köylerdeki bilinçsiz yumurta üretimi nedeni ile organik olarak aldığınız yumurtaların tavuk kümeslerinde üretilen yumurtadan farkı kalmıyor.

Gezen tavuk yatan tavuk yumurtası olarak kategorileri ayrılan yumurta üretiminde ki ayrışmada aslında tek fark tavuğun yumurta için yediği yemden ibaret olarak ön plana çıkıyor.

 

Konu ile ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz Dörtler Ticaret sahibi Gürol Öztürk bakınız okurlarımızı nasıl aydınlatıyor.

Öztürk “  Son yıllarda organik yumurtaya talep oldukça fazla. Hal böyle olunca Ereğli-Alaplı ilçelerinin köylerinde ikamet eden vatandaşlarımız evlerinin kenarlarına küçük kümesler yaparak kendi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yumurta tavuğu beslemeye başladılar. Bazı vatandaşlarımızda yumurta üretip satma işine ciddi manada yatırım yapmaktadır. Fakat işin tuhaf tarafı köyde üretilen yumurtanın mutlaka organik olacak diye bir kuralı yok. Nedeni ise, yumurta tavuğuna hangi yemi verirsen yediği yemle yumurta yapacak. Birçok tavuk yumurtası üreten köylümüz tavuğun yediği yumurta yemini, besi tavuğu üreten çiftliklerden karşılamaktadır. Besi tavuğu yemlerinde çeşitli katkı maddeleri vardır. Köy tavuklarına bu katkı maddeli yemler verilirse doğal olarak köy tavuğu yumurtası GDO’lu olmaktadır. Ayrıca yine birçok tavuk üreticisi firmalar yem üretimi yapıp satmaktadır. Bu firmaların yaptığı tavuk yemlerinde, kendi kesim fabrikalarından artan tavuk sakatatları yem katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Burada köy yumurtası üretip satan köylülerimize sorumluluk düşmektedir. Tavuğu için aldığı yemi mutlaka iyi bilmelidir. Tüm Türkiye’de büyük besi tavuk çiftlikleri tavuk sakatatlarını tarım bakanlığının izni ile yem katkı maddesi olarak kullanmakta idi. Bu uygulamanın bu yılın sonunda bitmesi içi bakanlık yasal süre verdi. Fakat tavuk besi üreticileri bu uygulamanın belli bir süre daha uzatılması için süre istiyorlar. Yani anlayacağımız tavukların tüyleri, kanı, bacakları, kullanılmayan iç organları genelde kendi fabrikalarında yem hammaddesi olarak kullanılıyor. Son söz olarak ise bu yemleri tavuklarımız yiyip bize yumurta veriyor. Sizce bu ne kadar organik köy yumurtası olabilir?” Dedi.

 



Bu haber 1053 kez okunmuştur.
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


HATIRI SAYILIR ELİT BİR TABAKA OLUŞTU.

17 Nisan 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS