Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,6335 34,6959
Dolar32,2472 32,3053
Riyal 8,5981 8,6136
02 Mayıs 2024, Pazartesi
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Bayilerin haksız kazanç hırsı bitecek mi?
Gübrede HÜLLE yolu ile satışa dur denilmeli
14 Temmuz 2015, Salı  16:12 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

KORSAN GÜBRE SATIŞLARI MERCEK ALTINA ALINIYOR!

Aşırı şekilde artan kimyevi gübre fiyatları nedeni ile korsan gübre satışı yapan kişiler artmaya başladı.

Hiçbir satış belgesi olmadan markalı  gübre üreten firmaların çuvallarını ele geçiren kişi yada kişilerin,  bayiler aracılığı ile korsan gübre satışı yaptıkları iddia ediliyor.

Gübre fabrikalarının bayi satışlarının altında fiyatla piyasaya sürülen gübrelerin piyasada yetkisiz kişiler tarafında hafta sonları satıldığı ve çiftcinin mağdur edilerek haksız kazanç elde edildiği iddia ediliyor.

 

Yetkisiz kişilerin tatlı para kazanma hırsı ile vatandaşları mağdur etmesinin önüne geçilmesi için Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğü denetimlerini sıklaştırmaya başladı.

 

Korsan gübre satış sisteminin nasıl işlediğini Dörtler Ticaret Sorumlu Müdürü Anıl Öztürk şöyle ifade ediyor.

 

Herhangi bir gübre satış bayisi kendisi ile ilgili olmayan bir yerde depo kiralıyor. Bu depoya genelde hafta sonları yani Cuma günü akşamları korsan gübreleri nakil ederek depoya koyuyor.

Bu depo yasal olarak gübre bayisine kiralandığı için sanki gübreyi bayi satmış gibi algılandığında İlçe Tarım Müdürlüğü kontrolleri deponun hülle olduğu anlamıyor. Ama gübre bayisi bu depodan kendisi hiç sıcak satış yapmıyor. Depoya ilgisiz bir sahşı satış yapmak üzere koyduğundan halk malı A şahıs satıyor sanıyor. Aslında malı A şahıs satıyor, ama yasal olarakta depo gübre bayisine kiralandığı için hülle tamamlanmış oluyor.

 

Yani bayi ilgisiz şahıs üzerinden hülle yolu ile haksız bir kazanç elde etmiş oluyor.

 

İLGİNÇLİKLER BİTMİYOR!

Konu ile ilgili korsan gübre satışı yapan bir yeri haber yapmak üzere olay yerinden resim almak isteyen gazeteci Gürol Öztürk ise şunları anlattı.

 

Eşim ticaretle iştigal etmektedir.

Eşimden dolayı Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğünün toplantılarına sık sık katılmaktayım. Burada korsan gübre satışı ile ilgili sık sık bayilere uyarılar yapılmaktadır. Bu toplantılarda gübre bayilerinin hepsinin ortak şikayeti yetkisiz kişilerin gübre satışı yaptığı ile ilgili. Ve bunun önlenmesi için zaman zaman sert geçen konuşmalara bizzat şahidim. Ama ne hikmetse yetkisiz kişilerin gübre satışı yaptırılması yine bu yetkili bayilerin vasıtası ile olduğunu görmekteyiz.

 

Mollabey köyünde üç yıldır hiçbir yasal yetkisi olmadığı halde korsan gübre satışı yaptıran bir bayinin hülle yolu ile yasal olarak kendinin kiraladığı dükkanı olan,  fakat hiçbir zaman bu işyerinde gübre satmadığı biliniyor.

İlgisiz bir şahıs bu iş yerinde üç yıldır korsan olarak kendi adına gübre satışı yapmakta idi.

Bir Cuma günü akşamı gece saat 21.00 sıralarında kiralık olarak gösterdiği iş yerine gübre indiriyor. Olayı fotoğraflamak ve haber yapmak üzere bu iş yerine gittiğimde resim çekmem engelleniyor. Nasıl resim çekersin hangi yetki ile gibi sözlere muhatap oluyorum. Bende yasal bir iş yapıyorsan neden rahatsız oluyorsun ki diye sözlü uyarıda bulunduğumda bana ters ve sert cevaplar veriyor. Olay sonrası hadiseyi anlatan bir dilekçe ile Alaplı Kaymakamlığına dilekçe ile başvuruda bulunuyorum, Kaymakam bey beni Alaplı Mal Müdürlüğüne sevk ediyor.

Alaplı Mal Müdürlüğü işlemi kontrol edeceklerini ve bana araştırma sonunda resmi bilgi vereceklerini söylüyor. Aradan bir süre geçtikten sonra yapılan kontrollerde gübre satışı yapılan iş yerinin yetkili gübre bayisi firma tarafından kiralandığı ve işletildiği bilgisi veriliyor.

(Orada satış yapanın kim olduğu yakın komşulara sorulsa, yada burada satış yapan kişinin SSK´sı ilgili firma tarafından ödeniyor mu? diye bakılsa iş net anlaşılacakta)

Aradan bir iki gün geçtikten sonra İlçe Jandarma ifade için karakola çağırıyor.

O akşam ben gübre nakli yapan bayii tehdit ettiğim şeklinde şikayete maruz kalıyorum.

İş mahkemelik oluyor.

Mahkemede hakim beye,  burada korsan gübre satışı yapıldığı ve yetkisiz kişilerin halktan haksız kazanç elde ettiğini ifade ederek Köy Muhtarlarının şahit olarak dinlenmesi talep ediyorum.

Hakim bey talebimi kabul ederek muhtarların dinlenmesini kabul ediyor.

İŞİN SONUNDA.

Bir yanlış düzeltmek ve halkı uyarmak için yapacağım haberde ben mahkemelik oluyorum. Korsan gübre satışı yaptıran bayi ise Şimdiki kiraladığı depo göz önünde çakılıyor diye, ara sokaklarda yeni depolarda işlerini görüyor.

Bize ise mahkemelerde kendimizi temize çıkartmak için gün saymak kalıyor.

GÜRSES HABER



Bu haber 1749 kez okunmuştur.
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


HATIRI SAYILIR ELİT BİR TABAKA OLUŞTU.

17 Nisan 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS