Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,6335 34,6959
Dolar32,2472 32,3053
Riyal 8,5981 8,6136
01 Mayıs 2024, Pazar
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
DSİ HAK EDİŞLERDE İŞÇİLERİ NEDEN GÖZETMEZ?
YUKO İNŞAAT FİRMASI MAĞDURLARI DEVLETTEN YARDIM BEKLİYOR!
26 Temmuz 2014, Cumartesi  00:49 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

Alaplı İlçesi Mollabey köyünün istinat duvarlarının yapımını üstlenen yapımcı firma YU-KO inşaatın çalışan işçilerini mağdur etmesi mahkemelik oldu.

Mollabey deresinin istinat duvarlarının yapımın çalıştıklarını belirten Ereğli Hamzufaklı köyü sakini Şaban Karataş yapımcı firmanın hak edişlerini aldığı halde kendilerine ödeme yapılmadığını konu ile ilgili olarak firma sahibi olarak bildikleri Yüksel beyin kendilerini mağdur ettiğini belirterek gazetemize şunları söyledi.

Şaban Karataş “ Ereğli Hamzufakılı köyünde ikamet etmekteyiz, ben ve aynı köyde ikamet eden İbrahim Duman, Şelçuk Duman’la birlikte YUKO firmasının Mollabey Köyünde yapımcılığını üstlendiği mollabey deresi istinat duvarı işinde çalıştık. Burada ki iş bittikten sonra firma yetkilisi Yüksel beyden çalıştığımız işe karşılık alacaklarımızı istedik. Yüksel bey bizi, paranızı bugün vereceğim, yarın vereceğim diyerek hep salladı. Paramızı alamayınca Zonguldak DSİ yetkilileri ile görüşmek için arkadaşlarımla Zonguldak’a gittik, burada yetkili olarak bildiğimiz Naci beye konuyu anlattık, bize çalıştığımız firmaya hak edişlerin ödendiğini, işi yapımcı firmanın DSİ işlerine yapmış olduğu işten dolayı alacağının kalmadığını hakkımızı yasal yollardan aramamız gerektiğini söyledi. Bu sözler üzerine Yüksel beyle temasa geçmek için telefonla aradık, fakat telefonlarımızı bile açmadı. Bizde hakkımızı almak için yasal yola başvurarak adli makamlara suç duyurunda bulunduk. Şimdi mahkemenin kararını bekliyoruz. Mağdur olduk. Bu nasıl iştir, hak edişi alıyor, işçilere parası verilmiyor. Hak ediş ödenirken işçilerin mağdur edilip edilmediğini araştırmak gerekirdi.  

Evimizi geçindirmek için çamur içinde, su içinde çalışan bizlerin mağdur olmaması için Devletin önlem alması gerekmez miydi?

Şaşkınlık içindeyiz, işi devletten al, işçiler yapsın, mütahit olarak sen çalışana hakkını verme, olacak işmi bu” dedi.

Bu arada, son sel felaketinde YU-KO firmasının sele karşı yaptığı istinat duvarlarının birçoğu ilk selde yıkılması ise akıllara bu nasıl iştir, daha yapılalı üç ay olmadan duvar yıkılır mı? Sorusunu getirirken, yapılan istinat duvarlarının sele dayanıklı olmaması kafaları karıştırdı.

GÜRSES HABER



Bu haber 1986 kez okunmuştur.
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


HATIRI SAYILIR ELİT BİR TABAKA OLUŞTU.

17 Nisan 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS