Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,6335 34,6959
Dolar32,2472 32,3053
Riyal 8,5981 8,6136
01 Mayıs 2024, Pazar
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
TBMM'ye konu olan Alaplı girişi tartışmayı alevlendirdi
Uysa,l kamuoyu bilsin dedi. Açıklama yaptı. İşte Uysal'ın açıklaması
01 Temmuz 2014, Pazar  10:00 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı
Bilindiği üzere, Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Ali İhsan Köktürk,                         02 Temmuz 2014 tarihinde,Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdindeki çalışmaları çerçevesinde, ilçemizin en büyük problemlerinden biri olan Alaplı ilçesinin giriş yolunun kapalı olması probleminin çözümü hakkında tamamen halisane bir amaçla Ulaştırma Bakanı Sayın Lütfi Elvan´ın yazılı olarak cevaplaması talebiyle soru önergesi vermiştir.

Problemin çözümü hususunda Sayın Milletvekilimizin, iyi niyetli bu çabaları, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi arkadaşlarımızı aşırı derecede rahatsız etmiş olmali ki, 03.07.2014 tarihinde yapılan Temmuz ayı Alaplı Belediyesi Meclis toplantısında içeriği ve niteliği genel itibariyle aynı olan 2  farklı yazılı önerge vermişlerdir.

Kendileri aracılığıyla söz konusu soru önergeleri basına verildiğinden ötürü, ben de aşağıda rahat bir şekilde bu önergelerden kısa olanı aynen, diğer önergede ise önemli bulduğum hususları alıntılamaktayım.

BİRİNCİ ÖNERGE

Alaplı Belediye Meclisi Başkanlığı’na
                                                    Alaplı

Belediye Başkanımızca yazılı olarak cevaplanmak üzere sorularımız:
1- Düzce – Akçakoca- Ereğli Bölünmüş yolundan ilçe merkezimize giriş var mıdır? Varsa kaç giriş çıkış vardır?Eğer giriş yoksa ilçe merkezine ulaşım hangi şekilde sağlanmaktadır.

2-Eskiden ilçe merkezine giriş verilen nokta ile bu günkü geçiş güzergahı arasındaki mesafe, ile eski köprünün belediye dükkanları başındaki nokta şehir merkezi olarak baz alındığındaki mesafe farkı nedir? Trafik kuralları ve hız sınırı göz önünde bulundurularak, ilave kavşaklara trafik lambası konulması gerektiği de hesaba katılarak her iki güzergahın sürüş zamanları nedir bunu hiç hesapladınız mı?

3-Sayın Milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk Alaplı ilçesine en son ne zaman ziyarette bulunmuştur. Bu ziyaretinde ilçe merkezine giriş için hangi yöntemi kullanmıştır. Giriş çıkışta herhangi bir sorun yaşamış mıdır?

4- İlçe merkezine giriş ile ilgili kaç proje ürettiniz , eğer varsa bu projeleri belediye meclis üyeleri ya da kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?

5- Karayollarına yaptığınız müracaatlarda dilekçelerinize red yanıtı verilmesinin sebeplerini kamuoyu ile paylaşmanız mümkün mü?

6- Duble yolun açılması ile eski girişin kapatılması sonucu kaç yangında ve kaç 112 acil sağlık hizmetinde ne kadar sürelik gecikme yaşanmıştır. Varsa toplam can kaybı nedir?
7- Sizden önceki dönemde Ereğli istikametinden gelişte, Alaplı şehir merkezine girişi kolaylaştırmak için yapılan siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ortak katılımı ile yapılan girişimler ile ilgili ne kadar bilgi sahibisiniz? Bu girişimlerde bulunan önceki belediye başkanı ve milletvekilimiz ile herhangi bir istişarede bulundunuz mu? Ya da bundan sonra fikir alışverişinde bulunmayı düşünüyor musunuz?Bu güne kadar hangi kurum , kuruluş ve kişilerle bu konuyu istişare ettiniz ?
8- Bu konu henüz Alaplı Belediye Meclisi gündemine dahi getirilmeden TBMM de soru önergesine dönüştürülerek gündeme getirilmiş olması sizce doğru mudur? Sn. Milletvekilimiz Köktürk’ün bu önergesinin ilçemize ne gibi katkılar sağlayacağını düşünüyorsunuz. Şeklindedir.
Söz konusu iki önergeye karşılık, milletvekilimiz hakkındaki üstü kapalı alaycı uslubü şiddetle kınadığımı ifade etmekle beraber, ilk önergede yer alan                   8 soruya karşılık sadece tek bir soru soruyorum;

Bu metni okuduğunuzda, sizce Alaplı´nın girişi hususunda herhangi bir sorun var mı yok mu?

Önergeye göre böyle bir sorun yok.Ancak gayet tabiki böyle bir sorun var ve bu sorun alalade bir sorun değildir. Çok ciddi bir meseledir.

Aksini söylemek, sırf dünyanın yuvarlak olduğu ve kendi çevresinde döndüğünü söylediğinden dolayı 16. yüzyılda yargılanan Galileo Galilei´ye yapılan uygulamaya benzer.

Dolayısıyla Alaplı giriş yolu hususunda hiçbir sorun yok anlamına gelecek ifadelerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

Kelime oyunları yapılarak zihinleri bulandırmanın kimseye faydası olmayacaktır.
Öyleki, ilçemize giriş yolunun kapatılması sonrasında;

Alaplı´yı bilmeyen ancak cenazemiz için, düğünümüz için veya başka herhangibir sebepten ötürü Alaplı´mıza ziyarete gelen misafirlerimiz ve hatta ilçemize tayini çıkan bürokratlarımız, memurlarımız Alaplı´yı teğet geçip Gülüç´e kadar  veya tersi istikamette Akçakoca sapağına kadar gittiler mi gitmediler mi?

Halen misafirlerimizi evimizin veya işyerimizin önünde değilde Yalı oto yıkamanın önünde veya Üçler petrolün önünde beklememekteyiz?

Bu bir sorun değil midir? 

Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Ali İhsan Köktürk, TBMM´de verdiği soru önergesinde genel itibariyle bu hususlara değinmiştir.

Ancak buna rağmen verilen ikinci önergede aynen şu ifadeler geçmektedir;
  İKİNCİ ÖNERGEDEN SATIRBAŞLARI

´´Soru önergesinde bahsedilen diğer bir husus ise şehrin girişinin bulunmadığı ve bu durumun ekonomik kayıplara sebep olduğu yönündedir. Bu konuda hiç bir bilimsel veri olmadığı gibi sağlıklı bir anket çalışması da mevcut değildir. İlçemize dışarıdan gelen misafirlerin ilçenin girişini ne kadar zor buldukları ya da şehir merkezi girişini gerekçe göstererek ilçemizde konaklamaktan vazgeçen kaç turist olduğunu gösteren hiç bir somut çalışma yoktur. Öte yandan önergede sık sık tekrarlanan Alaplı’nın girişi yok ifadesi de yanlıştır. İlçemizin her iki yönden de girişi vardır ve tabelalar ile de şehir merkezine yönlendirmeler yapılmıştır. Sanki ilçemizin girişi çıkışı yokmuş gibi ifadeler kullanmak ta son derece yanlıştır. Öte yandan şehir merkezimize ulaşım açısından İstanbul İstikametinden gelenler için zaten hiç bir sorun söz konusu değildir. Ereğli Zonguldak istikametinden gelen ne kadar turist ya da alışveriş amaçlı ziyaretçi olduğu düşündürücüdür.´´ şeklindedir.

Bu metni okuduğunuzda, sizce Alaplı´nın girişi hususunda herhangi bir sorun var mı yok mu?
İlçe girişimizin kapalı olmasından ötürü uğranılan ekonomik kayıpların yaşandığının tespitine ilişkin ne gibi bir bilimsel çalışma gerekmektedir?

Yine benzer şekilde, Milletvekilimizin, sunduğu önergede, giriş yolumuzun kapanması nedeniyle ilçemizdeki esnafların yaşadığı sıkıntılar dile getirilmiştir.

Buna karşın, bu hususta Alaplı Belediye Meclisine sunulan önergede aynen şu ifadeler geçmektedir:

´´İlçemizdeki ticaretin ve yerel esnafı olumsuz etkileyen şeylerin geçişten ziyade başka sebepler olduğu ortadadır. Zira son yıllarda ilçemizde ulusal zincir marketler ve bazı başarılı yerel marketler, hem mağaza sayılarını hem de cirolarını kat kat arttırmışlardır. İlçemizde bir çok yeni restoran, yeni pastane ve mağazalar açılmıştır. Ekonomik ve sosyal problemlerin kaynağı olarak geçişin gösterilmesi , asıl önemli problemlerin halen anlaşılamadığı ya da kasten görmezden gelindiği anlamına gelmektedir. Bir an evvel bu polemik kısır döngüsünden çıkılmalı ve Alaplı’nın asıl sorunları masaya yatırılmalıdır. İlçemiz esnafı şehir dışından gelen toptancılardan hiç sıkıntı çekmeden mal alabilmekteyken, Ereğli’den Alaplı’ya çalışmaya gelenler ya da Alaplı’dan Ereğli’ye çalışmaya veya gezmeye gidenler giriş çıkışı bulabilirken, 500 civarındaki pazarcı esnafı rahatlıkla ilçemize giriş çıkış yapabilirken ,sadece ilçemize alışverişe ya da turistik geziye gelenler mi giriş sıkıntısı çekmektedir ?´´ 

´´...Bir an evvel bu polemik kısır döngüsünden çıkılmalı ve Alaplı’nın asıl sorunları masaya yatırılmalıdır.´´ şeklindeki beyana karşı yine tek soru sormaktayım;

İlçe girişimizin kapalı olması meselesi ilçemiz Alaplı´nın asıl sorunlarından birisi değil midir? 

30 Mart 2014 yerel seçimlerin akabinde, Alaplı Belediyesi olarak, tüm enerjimizi ilçemizin en büyük problemi olan giriş yolunun açılması hususunda harcarken; yaptığımız çalışmalara müspet katkılar yerine yukarıda da belirttiğim üzere, kelime oyunları yapılarak var olan bir sorunu adeta yokmuşçasına hareket edilmesi kimseye bir şey kazandırmaz. Alaplı´mıza hiçbir şey kazandırmaz.

Kamuoyunun takdirine saygıyla sunulur. 05.07.2014



Av. Hakan UYSAL
     Alaplı Belediye Meclis Üyesi


Bu haber 1600 kez okunmuştur.
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


HATIRI SAYILIR ELİT BİR TABAKA OLUŞTU.

17 Nisan 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS