Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,7388 34,8014
Dolar32,1946 32,2526
Riyal 8,5843 8,5998
14 Mayıs 2024, Salı
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Devlet suistimale dur dedi!
MOLLABEY MUHTARI EROL ÖZTÜRK, HAKSIZ KAZANCA DUR DEDİ
04 Nisan 2014, Çarşamba  18:13 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

MOLLABEY MUHTARI EROL ÖZTÜRK, HAKSIZ KAZANCA DUR DEDİ!

Mollabey Muhtarı Erol Öztürk icraata hızlı başladı!

Mollabey Deresinin istinat duvarlarını yapım işini devlet ihalesi ile alanYUKO isimli yapımcı firmanın, devletten haksız kazanc sağlamasına mollabey Muhtarı Erol Öztürk yaptığı araştırma ile dur dedi.

Yapımcı firmanın istinat duvarları işinde kullandığı kum ve çakılı dere yataklarından alıp kullanması ihale şartnamesine göre yasakmış.

Dereden alınan kum ve çakılın, istinat duvarı yapım işinde evsafa uygun olmadığı ve bu nedenle yapımcı firmanın yapmış olduğu duvar işi Devlet Su İşleri müdürlüğünce durduruldu.

İhale şartnamesinde yapımcı firmanın kum ve çakılı agre tesislerinden alması gerekirken, yapımcı firma dereden aldığı kum ve çakılla işi götürmüş.

Yapımcı firma Alaplı Çayı ve Mollabey deresindeki istinat duvarlarının yapım işini bu güne kadar çay ve dereden aldığı çakıl ile yaptığı anlaşıldı.

Firma yetkilisi Yüksel Kocaeli’nin, ihale şartnamesine uymadığı gibi, haberi yapacağımızı anladığı an gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Gürol Öztürk´e sert şekilde tepki gösterdi.

Yapımcı firmanın çaydan çakıl alması Jandarma ekipleri tarafından durdurularak, Jandarma tarafından firma hakkında tutanak tutuldu.

 

Konu İle ilgili gazetemize açıklama yapan Mollabey Muhtarı Erol Öztürk şunları söyledi.

Öztürk, Mollabey deresinin ıslah çalışmaları kapsamında yapımcı yuko firmasının yapmış olduğu çalışmalar dikkatimizi çekti.

Bu gün yine(09/04/2014) Çarşamba günü firmanın iş makinesi mollabey deresine girerek kamyonlara çakıl yüklenmeye başladı. Bende konu ile ilgili olarak ilgili makamlarla görüşme yapmadan önce firma yetkilisi Yüksel Kocaeli’den bilgi almak istedim. Bu kum ve çakılın hangi yetki ile dereden alınıp başka bir yere taşındığını sordum. Bana buradan aldığı kum ve çakılı eleyerek istinat duvarı işinde kullanacağını ifade etti. Bende bunun ihale şartnamesinde olup olmadığını sordum. Net bir cevap vermedi. Bunun üzerine Alaplı Kaymakam’ımız Sayın Yıldıray Malğaç’ı arayarak durum hakkında bilgi verdim. Kaymakam’ımız ihale şartnamesini net olarak bilmediğini konu ile ilgili DSİ’lerinden bilgi almamı söyledi.

DSİ’lerinde ilgili müdür ve amirlerime bu konu hakkında bilgi verdim. İhale şartnamesinde yapımcı firma ile böyle anlaşmanın olmadığı bilgisine ulaştım. Yapımcı firma kum ve çakılı para ile alması gerekiyormuş. Durumu tekrar Kaymakam’ımız Malğaç’a arz ettim. Ve ilgili firmanın Mollabey deresinden çakıl-kum alması Jandarma tarafında tutulan tutanakla tespit edilip, firmanın çalışması durduruldu. Burada hem devletimizden haksız yere alınan paranın önüne geçilmiş oldu. Yapımcı firmanın normalde kum ve çakılı dereden değil, evsafa uygun olarak üretim yapan ve belgesi olan firmalardan temin etmesi gerekirken, işin kolayına kaçıp dere yataklarından kum çakılı alıp bunu da yasal bir iş yapıyormuş gibi bizlere yansıtması kendi kafasına göre çalışma yapmasını muhtar olarak önledik. Asıl burada düşünülmesi gereken ise, kum ve çakılı para ile alması gerekirken, ilgili birimlere bunu böyle gösterip hak edişi ona göre alması, fakat kum ve çakıl ihtiyacını ise, kimseye bilgi vermeden dereden görmesi. Biz bu durumun önüne geçtik” dedi.

GÜRSES HABER

 



Bu haber 2410 kez okunmuştur.
YORUMLAR
Bu Habere Toplam 2 Yorum Gelmiştir
istinsat duvarı
Gönderen: GÜRSES HABER
Sevgili Gürses Haber okurum! Yorumunuzda siz orada değil misiniz diye yazmışsınız! Biz haberciyiz! Muhtar değil! Sorumluluk ayrı bir iştir. Yetki kargaşasının ne anlama gelebileceğini benden iyi bilirsin. Çay yataklarında en büyük sorunun çay köyü hudutlarında yaşandığını bilmen gerekir diye düşünüyorum. Neden çay köyü soruma cevap araman da fayda var. Burada keşke muhtar nerede kaldın diye sorsa idin.
13 Nisan 2014, Pazar 09:43 - İp Adresi Kayıtlı
başlık
Gönderen: SEYHAN TAY
SAYIN ÖZTÜRK 09/04/2014 TARİHİNE KADAR SİZ MOLLABEYDE DEĞİLMİYDİNİZ YOKSA MOLLABEYE YENİ Mİ GELDİNİZ
12 Nisan 2014, Cumartesi 09:39 - İp Adresi Kayıtlı
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


ALAPLI İLÇEYE ALTAN'LAR LAZIM.

8 Mayıs 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS