Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,9622 35,0252
Dolar32,1573 32,2152
Riyal 8,5743 8,5898
17 Mayıs 2024, Cuma
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
42 Yıl sonra buluştular
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 42 yıl sonra ağabeyleri Abdülkadir Özdemir'e kavuşan Aysel Yıldızbakan..
11 Ekim 2013, Cuma  10:28 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı
onguldak´ın Ereğli ilçesinde 42 yıl sonra ağabeylerine kavuşan Aysel Yıldızbakan, babasının mezarını ziyaret etti. Babasının mezarı başında göz yaşı döken Yıldızbakan, yıllardır itilip kakıldığını, kendisine yaşatılan bütün utançlara rağmen kendi doğrularından şaşmadığını söyledi. Yıldızbakan, hayatı boyunca yaşadığı sıkıntı ve zorlukları yazacağı kitapta anlatacağını ifade etti. 

Ereğli´de yaşayan Abdülkadir Özdemir, 42 yıldır görmediği kardeşini dedektif gibi arayıp, sosyal paylaşım sitesi Facebook´ta kardeşinin izini bulmuştu. 42 yıl sonra ilk kez görüşen kardeşler mutluluk göz yaşları ile birbirlerine sarılarak hasret gideriyor. 42 yıllık hasreti sona eren Aysel Yıldızbakan, oğlu Haluk Kazan ile ağabeyleri Fatih ve Abdülkadir Özdemir ile birlikte babası Ahmet Özdemir´in Çaylıoğlu´nda ki mezarını ziyaret etti. Babasının mezarı başında göz yaşı döken Aysel Yıldızbakan, ağabeyi Abdülkadir Özdemir´in okuduğu Kur´an-ı Kerimi dinledi ve dua etti. 

Bugüne kadar çok büyük sıkıntılar çektiğini kaydeden Yıldızbakan, kendisine çocuklarının neden ayrı kimliklerden olduğunu soran ağabeyine, yaptığı yanlışların farkında olduğunu ve hata yaparken yalnız olduğunu aktardı. Yıldızbakan, "Yıllardır itilip kakıldım. Bana yaşatılan bütün utançlara rağmen kendi doğrularından şaşmadım" dedi. 

´DÖVÜLDÜM, SOKAKLARA ATILDIM´

Yıldızbakan ailesinden habersiz gurbette yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: "Çok dramatik bir yaşamım var. Kimsesizliğin verdiği, soy adımın olmayışının, itilerek kakılarak kenar mahallelerde yaşamamın bütün insanlık haklarım... Benim hayatım aşınmadı. Benim yaşam haklarım elimden alındı. Babamın mezarına toprağına dokundum. Babamın evine geldim. 10 dakika sonra benim oğlum da benim kaderimi yaşıyor. Oğlumun babası vefat etti. Bu hiç bir senaryo da inanarak belki izleyebileceğimiz bir şey değil. Ama bu benim yaşam gerçeğim. O da babasının adını benim gibi taşımıyor.
İki ay önce kendi hayatımla ilgili bir kitap yazmaya karar vermiştim. Ben azimle, inançla bana yaşatılan bütün utançlara rağmen bütün acılara rağmen kendi inandığım doğrudan şaşmadım. Ben dayakları yiyip sokaklara atılırken, bana söylene şuydu; ´Güvendiğin varsa çağır gelsin.´ Şimdi benim arkamda ordu gibi insanlarım var. Hayatımda beni en çok üzen olay babasızlığım. Benim babasızlığımdan, kimsesizliğimden kaynaklı bana yaşatılan utançlar. Bana ağabeyim bile sordu. Neden böyle. Çocuklarımın babalarının neden ayrı babalardan olduğunu sordu. Bende ağabeyime şunu sordum. ´Ben hata yaptığımda sen varmıydın? Bana sordun mu bu insan kötüdür? diye..." 

DEDESİNİN MEZARINI ZİYARETE GİTTİ, BABASININ VEFAT ETTİĞİNİ ÖĞRENDİ

Aysel Yıldızbakan´ın oğlu Haluk Kazan ise dedesinin mezarını ziyaret ettiği sırada kendisine telefon geldiğini ve babası Erkan Erkaplan´ın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini söyledi. Çok karmaşık duygular yaşadığını ifade eden Haluk Kazan, "Çocukluğumdan bu yana hep itildim. Dövüldüm. Ama gururumdan bir şey kaybetmedim" ifadelerini kullandı. 

Mezarlık ziyareti sonrasında köy meydanın da oturan kardeşler, babalarından kalan evraklara baktı. Evraklar içerisinde kendi doğum karnesini bulan Aysel Yıldızbakan, kaç kilo doğduğunu sorup, babasının resmine bakıp oğluna gösterdi.

HABER-FOTO-SİNAN KABATEPE



Bu haber 1860 kez okunmuştur.
Haberler
ÇEVRECİLER NEREDE?
AYTEK ŞART
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


ALAPLI İLÇEYE ALTAN'LAR LAZIM.

8 Mayıs 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS