Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,9622 35,0252
Dolar32,1573 32,2152
Riyal 8,5743 8,5898
17 Mayıs 2024, Cuma
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Kurbanda dişlerimize dikkat
Sağlık dişler için öğütler
11 Ekim 2013, Cuma  10:11 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde görev yapan Diş Hekimi Mustafa Ağlar, Kurban Bayramı´nda bilinçsiz kürdan kullanımının diş kaybına neden olduğunu kürdan yerine diş ipi kullanılmasının daha sağlıklı olacağını söyledi.

Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde görev yapan Diş Hekimi Mustafa AğlarKurban Bayramı´nda bilinçsiz kürdan kullanımının diş kaybına neden olduğunu kürdan yerine diş ipi kullanılmasının daha sağlıklı olacağını söyledi.

Alaplı ilçesinde görev yapan Diş Hekimi Mustafa AğlarKurban Bayramı öncesinde vatandaşlara ağız ve diş sağlığı konusunda uyarılarda bulundu. Kurban Bayramında tatlı ve özellikle et tüketiminin artması nedeniyle genellikle diş temizliği için kürdanın kullanıldığına dikkat çeken Ağlar, bilinçsizce kürdan kullanımının diş etlerine zarar verdiğini buna bağlı olarak diş kayıplarının meydana geldiğini söyledi.

Kurban Bayramında ağız ve diş sağlığına daha çok özen gösterilmesi gerektiğini diş temizliği için kürdan yerine diş ipinin kullanılmasını tavsiye ettiklerini belirten Ağlar, "Ağız bakımı ve diş sağlığı için her yemekten sonra ya da şeker ve abur cubur tüketiminin ardından dişlerin en az 2 dakika fırçalanması, en etkili yöntemdir. Diş fırçalamasının yanında dişlerin arasını temizlemek için diş ipi kullanmak ya da fırçanın ulaşamadığı yerleri ağız bakım sularıyla gargara yapmakla ağız ve diş temizliğimizi yerine getirmiş oluruz. Ancak et ve tatlı tüketiminin arttığı bayram dönemlerinde buna daha fazla dikkat etmek, olası diş sorunlarının önüne geçmek adına oldukça önemli. Yoğun bayram ziyaretleri arasında diş fırçalamanın mümkün olmadığı durumlarda en azından ağzımızı suyla çalkalamamız gerekir. Diş aralarında kalan yemek kalıntılarını temizlemek için kullanılan kürdan diş sağlığı açısından büyük sorunlar doğurabilir. Bilinçsiz kürdan kullanımı, diş ve dişi çevreleyen dokularda ciddi hasar oluşturabilmekte ve ilerleyen dönemlerde diş ve diş Eti kaybına sebep olabilmektedir. Bu durumda da eğer mümkünse diş fırçası ya da diş ipi, olmadığı durumda ise yine bol suyla ağzın çalkalanması önerdiğimiz bir yöntemdir" dedi.




Bu haber 1721 kez okunmuştur.
Haberler
ÇEVRECİLER NEREDE?
AYTEK ŞART
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


ALAPLI İLÇEYE ALTAN'LAR LAZIM.

8 Mayıs 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS