Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,9622 35,0252
Dolar32,1573 32,2152
Riyal 8,5743 8,5898
17 Mayıs 2024, Cuma
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Sular keyfiyete göre mi veriliyor?
Mollabey sakinleri susuzluğu Valiliğe yürüyüş yaparak kamuoyu ile paylaşacaklar!
06 Agustos 2013, Cuma  14:32 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

KEYFİYET VATANDAŞI ÇILDIRTTI!

Alaplı ilçesi Durhanlı grubu su birliği keyfiyete göre su vermesi vatandaşı çıldırtmaya başladı.

Su birlik grubu Başkanının, bazı köylere imtiyaz tanıyıp öncelikle su vermesi diğer köylerde şikayete maruz kalırken, su birlik Başkanının su az geliyor onun için su veremiyoruz şeklinde ki şikayetlerini ise Gürses Haber olarak çürütüyoruz.

Durhanlı Grubu su birlik su deposuna günlük ortalama su az iken bile günlük 850 ton su girerken bu suyun hangi köylere verildiği ise vatandaşta merak konusu oldu.

 

Gürses haber gazetesi olarak su az geliyor denilen Durhanlı Grup suyu deposuna giderek, suyun akma debisini ve günlük kaç ton aktığının hesabını yapıyoruz. Depoya akan suyun 2 saniyede -20 litrelik tenekeyi doldurduğu ve dakikada- 600 litre saatte 36 ton- günde 864-ton suyun depoya aktığını resimlerle görüntülüyoruz. Grup Başkanının sular az geliyor su yetersiz serzenişlerine ise Başkan’a günde 864 ton su hangi köye veriliyor diye sormak bize düşüyor.

 

Vatandaşın, su birlik Başkanının keyfiyete göre köylere imtiyazla su veriyor sözlerine Gürses haber olarak katılmak istemesek de hak veriyoruz.

 

Verilmeyen su ile köylerde sıkıntı had safhaya ulaşırken Mollabey yerleşim birimi ise bunlardan fazlası ile nasibini alıyor.

Su birlik Başkanlığının dört günde sadece üç saat su verdiği ve daha su borularının dolmadan suyunu kestiği Mollabey Köyünde, vatandaşlar tepkilerini yüksek sesle belirtmeye başlarken, Su Birlik Başkanının Alaplı Kaymakamı Malgac’a sular yetersiz geliyor ondan Mollabey’a su veremiyoruz şeklinde ki ifadesi ise şaşkınlık yaratıyor.

 

İki bin kişinin yaşadığı, doğu illerinin, birçok ilçesinden büyük ticaret hacmine sahip olan Mollabey yerleşim birimine, Durhanlı Su Grup Başkanının keyfiyete göre su vermesi manidar bulunurken, Alaplı Kaymakam’ı Yıldıran Malgac’ın konuya duyarlı ve çözüm üretmesi bekleniyor.

Mollabey köyü sakinleri ise,  Su sorununa çözüm bulunmadığı takdirde, Zonguldak Valiliğine yürüyüş başlatacaklarını ve konuyu Ulusal medyaya taşıyacaklarını ifade ettiler.

 

Gürses Haber olarak Durhanlı Grubu Su birliğini mercek altına almaya devam edeceğimizi okurlarımızla paylaşıyoruz.

GÜRSES HABER

 



Bu haber 2142 kez okunmuştur.
YORUMLAR
Bu Habere Toplam 6 Yorum Gelmiştir
su tankerde
Gönderen: selman
tankerle su getirme işi kandırmaca bir yerlere su yok mesajıdır. Birlik başkanı çok zeki
06 Agustos 2013, Cuma 16:41 - İp Adresi Kayıtlı
SU NERDE
Gönderen: BASKAN
KÖYE İTFAİYE TANKERİ İLE SU GETİRDİLER. GÜLMEKTEN ÖLDÜM. BU İŞİN UCUNDA KANDIRMACA VAR. DEPOYA GÜNDE 850 T0N SU AKTIĞINA GÖRE İTFAİYENİN 40 TonLUK SUYU İLE Mİ KÖYLERE SU VERECEKLER.İŞİN İÇİNDE BAŞKA İŞ VAR ANLAYANA
06 Agustos 2013, Cuma 16:39 - İp Adresi Kayıtlı
suya hasretiz
Gönderen: naz
İstanbul da ikamet ediyorum. Köye bayrama geldim. Her yıl olduğu gibi köyüm yine susuz ne bitmez bir susuzlukmuş ki anlatılmaz.sular köyümde akmayınca devamlı köyde oturanlara sordum. köyümde herkesime birlik başkanı sular az geliyor demiş.Haberi okudum şaşırdım. başkan suları neye göre açıp kapatıyor. su açma ve kapama listesi oluşturup ilgili makamlara vermesi lazım. bu işler keyfiyete göre olmazzzzzzzzz
06 Agustos 2013, Cuma 16:35 - İp Adresi Kayıtlı
Sular keyfiyeti
Gönderen: kadır
Haberde anlaşılana göre ayda 25 bin ton su yılda 300 bin ton su bu birliğin deposuna giriyor. tonu 1 lira olsa 300 milyon yılda para eder. buda her yıl su deposuna yeni bir hat çekmek demek. bu birliğin su yok demesi şaşırtıcı. işte başka işler olabilir mi?
06 Agustos 2013, Cuma 16:26 - İp Adresi Kayıtlı
Sular keyfiyete göre mi veriliyor?
Gönderen: hüseyin
Su sorununun çözümü çlok basit ve kolay. Burada İlçe Kaymakamına iş düşüyor. Birlik Başkanına gelen suyun hangi köye ne su verileceğini söylesin. Ve bu liste ile köy muhtarlarına bildirilsin. Köy muhtarları köy halkına suların ne zaman akacağını söyler. sorun çözülmüş olur. haberde günde 850 ton gibi sudan bahsediliyor. başkanın bu suyu hangi kıstasa göre köylere veriyor sır gibi bir iş. bu iş sadece başkanın yetkisinde olmaz. muhtarlar başta olmak üzere kaymakamda işi disipline almalı. yoksa çok keyfiyetler yaşanır daha.
06 Agustos 2013, Cuma 16:16 - İp Adresi Kayıtlı
keyfiyet
Gönderen: SUSUS KÖY
HANGİ KÖYE NE ZAMAN SU VERİLİYor BUNLAR AÇIKLANMALI HABERİNİZDE İMTİYAZA GÖRE SU VERİLİYorUN ANLAMI NEDİR KAYMAKAM MALĞAÇ BUNLARI MUTLAKA ARAŞTIRMALI AALTINDAN NELER ÇIKACAK BELLİ OLUR BAŞKAN SUYU KEYFİYETE GÖRE AÇAMAZ
06 Agustos 2013, Cuma 16:01 - İp Adresi Kayıtlı
Haberler
ÇEVRECİLER NEREDE?
AYTEK ŞART
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


ALAPLI İLÇEYE ALTAN'LAR LAZIM.

8 Mayıs 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS