Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,9622 35,0252
Dolar32,1573 32,2152
Riyal 8,5743 8,5898
17 Mayıs 2024, Cuma
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Bu para ile bu sıkıntı çekilmez
Sıkıntıyı Kaymakam çözer beklentisi!
03 Agustos 2013, Salı  19:09 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

SIKINTI BÜYÜK1

Fındık toplamak için binlerce KM yoldan Alaplı ilçesinin köylerine gelen doğu ve güneydoğulu fındık işçileri kalacak yer sıkıntısı nedeni ile köylülerle sıkıntı yaşıyor. Boş alanlara çadır kuran fındık işçileri bir iki gün kaldıkları yerlerden arsa sahiplerinin ve köylülerin isteği üzerine kalkıyorlar. Göçebe hayatı yaşadıklarını belirten fındık işçileri soruna çözüm istiyorlar.

 

Kahraman Maraş ilinde çoluk çocuğu ile Alaplı ilesine fındık toplamak için ailesi ile birlikte geldiğini ifade eden Ali Gül (75) bu yıl kalacak yer sıkıntısı yaşadıklarını ifade ederek, çaresiz kaldıklarını ve ellerinde para olsa burada çalışmadan geri döneceklerini ifade etti. İlçeye 15 yıldır ailesi ile fındık toplamaya geldiğini belirten Gül, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğac’a seslenerek, soruna çare bulmasını istedi. Gül, biz buraya 15 yıldır geliyoruz. Buraya gelmemizin nedeni ise yıl boyunca yiyip içeceğimiz nafakamızı çıkarabilmek. Namusumuzla şerefimizle rızkımızı kazanmak için çalışıyoruz. Devletimize bağlıyız. Her yıl fındıklarını topladığımız insanlar bize üç ay öncesinden telefon açıp sizi bekliyoruz dediler. Biz onlardan yol parası bile istedik. Bize tarla sahipleri yol parası bile gönderdiler, şimdi nasıl olurda onların işini yapmadan çekip gideriz. Kalacak yer yok, nereye gitsek çadırları toplamamızı istediler. Burada bu sorun ortaya çıktı. Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğac’tan çözüm bekliyoruz. Bize yer tahsis edilsin” dedi.

 

Doğu ve Güneydoğudan gelen fındık işçilerinin birçoğu köylerdeki boş evlerde konaklarken, yerleşme sorunu yaşayan ailelerin sıkıntısı ise kendini gösteriyor.

Boş ev bulamayan birçok aile dere ve çay kenarlarına yerleşirken burada çevreciler başta olmak üzere çay yataklarının kenarlarında bulunan su kuyularını tehdit ettikleri gerekçesi ile bu alanlarda konaklaması istenmiyor.

 

Çevrecilerin ve köylerde yaşayıp çay kenarlarında keson su kuyu ile su ihtiyaçlarını karşılayan halkın bu konuda tepkisi haklı bulunurken, bu ailelere mutlaka tek alanda toplanma ve ihtiyaçlarını gidermek için gerekli olan konaklama yerlerinin Kaymakam’lıkça tahsis alanı belirlenmesi bekleniyor.

GÜRSES HABER



Bu haber 1913 kez okunmuştur.
Haberler
ÇEVRECİLER NEREDE?
AYTEK ŞART
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


ALAPLI İLÇEYE ALTAN'LAR LAZIM.

8 Mayıs 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS