Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,9265 34,9894
Dolar32,1940 32,2520
Riyal 8,5842 8,5996
19 Mayıs 2024, Pazar
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Alaplı Belediyesi çalışmalarını hızlılaştırdı
Başkan Dr. Çimenoğlu çalışmalara ve ekip ruhuna önem vermeye devam ediyor.
13 Nisan 2013, Cumartesi  21:16 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı



Alaplı Belediyesinin çalışmalarla ilgili  basın açıklaması şöyle;

Alaplı Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Yeni PTT Sokak yolu, ATM alanı ve çocuk parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesini Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve diğer davetliler birlikte kesti.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Rıfkı Henden, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclisi üyeleri ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Çimenoğlu konuşmasında şöyle dedi:

 

“Bugün burada yol, ATM alanı ve çocuk parkı açılışı yapıyoruz. Bu görünüşte, çok büyük bir yatırım değilmiş gibi görünüyor. Ancak bizim için maddi anlamından çok manevi anlamı çok önemli bu yatırımın. Bu yolda yaklaşık iki buçuk ay çalışma yaptık.  Bu alanın projesi tamamen bizim belediyemizin teknik elamanlarınca hazırlandı; işçiliği de imalatı da tamamen Belediye işçilerimiz tarafından yapıldı. Burası kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız bir yatırımdır. 500 metrelik bir yolun iki buçuk ay sürmesinin nedeni; burada çok büyük bir altyapı çalışması yaptık. Burada yağmur suları üstten gelip hem yolu bozuyordu, hem de işyerlerini su basıyordu. Burada öyle bir altyapı çalışması yaptık ki, bunun sonucunu da en son yağmurlarda gördük. Yolun yüzeyinden ızgaralara su bile gelmedi. Bu bilimsel çalıştığınız zaman doğal afetlere karşı ne kadar hazırlıklı olduğunuzun göstergesidir. Bu yola biz 30 sene bozulmama garantisi veriyoruz. 30 yıl boyunca burada herhangi bir yol çalışması yapılması gerekmeyecek.

Yine buraya güzel bir ATM alanı yaptık. Birçok bankanın burada ATM makinesi var. Çok sayıda bankadan da ATM açmak için talep var. Bunun yanında, ATM alanının yanına güzel bir çocuk parkı yaptık. Burası eskiden mezbelelik gibiydi, kağıt toplama deposu olarak kullanılıyordu. Bu çalışmaların 240 bin lira maliyeti oldu. Bu maliyeti tamamen kendi öz kaynaklarımızla finanse ettik. 240 bin lira çok büyük bir rakam olarak gözükmeyebilir ama Alaplı Belediyesi ölçeğindeki bir belediye için gerçekten büyük bir rakamdır. Bizim belediyemizin yıllık net geliri 10 milyon lira civarındadır. Bundan, personel maaşı, elektrik, akaryakıt, taksitler gibi giderleri düştüğümüzde Belediyemize ancak 1 milyon lira gibi bir yatırım kaynağı kalmaktadır. İşte bu yıllık yatırımımızın 4’de biri bu alan için harcandı.

İlçemizde 112 adet cadde ve sokak var. Biz bu caddelerden 52’sini, asfalt veya beton kaplamak suretiyle yaptık. Şu anda 10 adet sokağımızın yolunun acil yapılması gerekiyor. Bunları biliyoruz. İnşallah, kalan bu yolları da bu dönem içerisinde bitireceğiz. Afet konutlarımızın yolları bitmek üzere. Burada sıkıntımız kalmadı. Bundan sonraki hedefimiz Karşıyaka Mahallesi’ndeki yolu yapmak. Burayı da, ışıklandırması, altyapısı ve üst yapısıyla ilçemize yakışır modern bir yol haline getireceğiz. Akabinde de, eski köprü ile yeni köprü arasındaki Karşıyaka Mahallesi’ndeki 8-9 bin metrekarelik alana, ilçemize yakışır bir terminal binası yapmak istiyoruz. Burada Belediye dükkanlarımızın inşaatı da devam ediyor. İnşallah 3 ay sonra eski dükkanlarımızı yıkıp, buradaki esnaflarımızı yeni dükkanlara taşıyacağız. Böylece, Alaplı girişi, terminaliyle, yeni dükkanlarıyla, modern yoluyla ilçemize yakışır bir hale gelecek. Başta belediye çalışanlarımız olmak üzere bu hizmetleri yapmamızı sağlayan, destekleyen herkese teşekkür ediyorum.”


Yemekli sohbete temizlik işçileriyle devam edildi

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye birimlerinde çalışan personelle yemekli sohbet toplantısına, temizlik işçileriyle devam etti.

Daha önce Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarıyla yemekli sohbet toplantısında bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bu kez temizlik işlerinde çalışan personeli ağırladı. İlçedeki bir lokantada personelle birlikte yemek yiyerek sohbet eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, burada yaptığı kısa konuşmada bazı sıkıntıların olduğunu ancak kısa sürede bu sıkıntıların aşılacağını bildirdi. Her belediye için temizlik işlerinin çok önemli olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “ Her belediyede olduğu gibi bizim belediyemizde de temizlik işlerinde çalışan personelimiz çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Verilen hizmet, halkımızın memnuniyeti veya memnuniyetsizliği açısından çok önemli bir hizmet. Bu hizmetin aksamaması ve 24 saat yürütülmesi gerekiyor. En küçük bir aksama sıkıntı oluşturabiliyor. Sizlerin, elinizden geldiğince en iyi hizmeti vermeye çalıştığınızın farkındayım. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyorum. “ dedi.

 




Bu haber 1756 kez okunmuştur.
Haberler
YASA DIŞI BAHİS OYNAYANADA PARA CEZASI VAR.
ÇEVRECİLER NEREDE?
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


ALAPLI İLÇEYE ALTAN'LAR LAZIM.

8 Mayıs 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS