Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,8189 34,8816
Dolar32,2596 32,3177
Riyal 8,6014 8,6169
29 Mart 2024, Cuma
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
Gürol ÖZTÜRK
NASIL KALKINIYORUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM!
16 Aralik 2018, Pazar  12:59 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NASIL KALKINMA ANLAMIŞ DEĞİLİM?

Türkiye’mizi yönetenler son on on beş yılda ülkemizin kalkınmasından dem vurmaları çok gücüme gidiyor.

Rakamlarla karşılaştırıldığında bu kalkınmanın patinaj şeklinde olduğunu sağır sultan bile biliyor!

41 bin kilometre kare toprak bütünlüğüne sahip Hollanda’nın- (Konya ilimizden sadece 3 bin kilometre kare büyük 38bin km kare Konya ilimiz)  yıllık tarım ürünü ihracatı iyi okuyun 2017 yılı 105 milyar avro, ve Türkiye’mizin tarım ürünü ihracatı ise 17 milyar avro, sadece tarım da mı bu? Sanayi ihracatında Hollanda’nın sadece tarım makineleri ihracatı ile Türkiyenin tüm toplam ihracatını katlıyor! 41 bin kilometre karelik Hollanda’nın toplam ihracatı ise toplamda sıkı durun tam 475 milyar dolar!

41bin Kilometre karelik Hollanda bizi nerede ise 4’e katlıyor!

Biz ne ile uğraşıyoruz adamlar ne yapıyor! Yıllar yılı bu milleti hayali yedi düvele karşı savaşıyoruz nutukları ile uyutan siyaset, iş ihracat üretim ve sanayileşmeye gelince çuvallamış vaziyette!

Bizim dedelerimiz, en güçsüz anlarda bile yedi düvele ders vermişler, yeni nesil siyaset şekli, boş konuşma ile elimizde ki stratejik tarım ürünlerinin değerini bile Almanya borsalarının fiyatları ile Dünya pazarlarına sunduruyor!

Ülkemizde stratejik öneme sahip olan fındığın fiyatını, İtalyan Ferrori belirliyor! Ülkemizde ki tek fiyat belirleyici olan bu firma istediği gibi memleketimizde at oynatıyor!

Bekâra eş boşamak kolay misali, hep havanda su dövmüşüz! Ne demek istediğime gelince Fındık hasadı oldu bitti! Üretici fiyat bekledi! Siyaset ne zaman fiyat verdi 11. Ayda, peki kaç üreticide fındık kaldı? Fındığa fiyat verildi kim kazandı?

Bu yıl ilk başlarda fındığın fiyatı yüzünden boş tabir edilen fındığa alıcı bile çıkmadı! Ne zaman siyaset fındığa fiyat verdi, tüccarlar boş fındık işi yapanlardan boş fındık talep etmeye başladı? Neden bu talep oldu? TMO’ya fındık üreticileri üzerinden fındık veren simsarlar, devleti kazıklamanın peşine düştü! Nasıl Fiskobirlik bu politikalarla battı ise sıraya simsarlar TMO’oyu aldı!

İşte bu kafa ile, biz üreticiler derinden perişan oluyoruz!

Şimdi gelelim işin 2. Boyutuna!

Siyasete göre kalkınıyoruz değil mi?

Peki bu batan firmalar neyin nesi? (sayıları on binlerle anılmaya başladı)

Karşılığı olmayıp yazılan çekler neyin nesi?

Bir tüccar çekini neden ödeyemez duruma düşer!

Bozulan ekonomiden dolayı bunda hem fikir miyiz!

Devletimizi yöneten siyaset adamlarına şunu sormak istiyorum, Katar’dan para gelmesi idi, Devletimizin hali ne olacaktı?  Merak içindeyim! Devletimizin bile dara düştüğü ekonomik ortamda, tüccarın dara düşmesi normal değil mi?

Şimdi gelelim çek yasasına, çeki karşılıksız çıkan bir tüccara, yeni yasada çekin miktarı kadar devlet ceza yazıyor!  Bu cezayı ödeyemeyen tüccara hapis yolu gözüküyor! Ya arkadaş tüccar çekini ödeyebilse zaten öder, çek miktarı kadar ceza neyin nesi?

Bunu zaten ödeyemeyecek belli!

Kanunda sonrası ne? Hapis!

Karşılıksız çıkan çeklerde hapis cezası bir an önce gözden geçirilmeli! Dardaki esnaf ve tüccara bir cezada, cezaevi sopası ile vurulmamalıdır!

Yoksa önümüzde ki aylarda ceza evleri esnafla dolap taşacak, buda gelecekteki birçok tehlikeyi tetikleyecektir diye düşünüyorum! 

Benden naçizane yazıp uyarmak! Unutulmasın, hafızam yanıltmıyorsa, Tunus’ta bir vatandaşın sokakta kendini yakması ülkede büyük karmaşa çıkarmıştı!

Bu ülke insanı vatanını memleketini ölesiye seviyor! Bayrağına, ezanına, toprağına ölesiye sadık, ülkeyi yöneten siyasilerimiz çözüm adına çare üretmeliler, bankacılık sektörü ülkede tefecileri solladı! 

Köşe başlarında tefecilik yapanlar bile bunlardan daha insaflı hale geldi! (amacım tefecileri övmek asla değildir) yasal tefeciler %40’larla para satarken bu ülkede iş, aş, istihdam kalkınma olur mu? Tüm tüccar ve esnaflarımız için tehlike çanları derinden çalmaya başladı!

Ülkemiz için siyaset geliştirenleri, köşemden uyarmak, ülkesini seven bir vatandaş olarak görevim diyerek bu makalemi kaleme aldım. Umarım dikkate alınır ve çözüm adına çalışmalar başlar diyerek satırlarıma nokta koyuyorum!

 

 

 

 

Bu haber 1075 kez okunmuştur.
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


ATTIKÇA ATIYORLAR, KALEDE YAŞAR VAR MİSALİ.

19 Mart 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS