Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,6207 34,6830
Dolar32,5000 32,5586
Riyal 8,6645 8,6801
23 Nisan 2024, Salı
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Derdi büyük çare ise teneke kutular
CAN, CANDERDİNE DÜŞMÜŞ
24 Nisan 2018, Salı  13:00 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı

DERDİ BÜYÜK ÇARE ARIYOR!

Alaplı İlçesi Küçük Kaymas Köyünde yaşayan Halit Can(51) hayatla yaşam mücadelesinin en ağır şartlarını yaşıyorum dedi.

Gazetemizin Alaplı Ofisine gelip açıklama yapan Halit Can, bu şekilde yaşamak istemiyorum diyerek birkaç intihar girişimi yaptığını her defasında bir şekilde insanların yardımı ile kurtulduğunu söyledi.

Hiçbir gelirinin olmadığını, köyde tek bir göz baraka evde yaşadığını belirten Can, barakada yiyecek hiçbir malzeme olmadığını ifade ederek, geçinmek için Alaplı ilçeyi mesken tuttuğunu ve Alaplı köprüsü altında yattığını, çöplerden atık toplayarak yediğini, çöplerden çıkan artıkların çoğunu ise yanında kalan köpeklerle paylaştığını söyledi.

Sıkıntılar içinde ömrünün geçtiğini belirten Can,  devletin şefkatli elinin kendisine de ulaşmasını çok istediğini söyleyerek, hayat benim için hiç yaşanılır gibi değil diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Can, köyde yapacak iş yok, tarlam bahçem yok, yaşam için gerekli olan ihtiyaçlarımı karşılayabilecek hiçbir gelirimde yok, mecburen Alaplı ilçeyi mesken tuttum. Köye gidip gelmek on lira, Alaplı da kendime göre teneke kutu topluyorum, bazı gün on beş liralık teneke kutu topladığımda karnım doyuyor, eğer kutu bulup satamazsam çöplerden artık toplayarak karnımı doyurmak zorunda kalıyorum, geceleri ise Alaplı köprüsü altında yatıyorum, üşümemek için ise teneke içinde topladığım odunları yakıp ısınmaya çalışıyorum, kışı köprü altında bazen titreyerek çıkardım, ayağıma cam battı on beş gün yürüyemedim, o zamana çok zorlandım, açlığı çok iyi bilirim, ALLAH kimseyi açlıkla test etmesin” DEDİ.

FOTO-HABER-Anıl ÖZTÜRK

 



Bu haber 1482 kez okunmuştur.
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


HATIRI SAYILIR ELİT BİR TABAKA OLUŞTU.

17 Nisan 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Allah'ın âyetlerini inkâr edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele.

Ali İmran-21
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS