Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,6254 34,6878
Dolar32,5096 32,5682
Riyal 8,6662 8,6818
20 Nisan 2024, Cumartesi
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Hasanlı köyü bu işi başaracak
ÇEKMENE CAN VEREN HAS ELLER DENİZLİ BULDAN TEKNİK GEZİSİ YAPTI
04 Mayıs 2017, Çarşamba  12:59 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı




Alaplı İlçesi Hasanlı Köyü Merkez Mahallesi Kalkındırma Deneği ,

 Unutulmuş Kültürünü yaşatmak amacıyla sunduğu ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen  proje kapsamında el dokumaları ile ünlü Denizli ili Buldan ilçesinde bulunan Dokuma Atölyeleri teknik gezisi yaptı.

25 kursiyer ve Dernek yöneticilerinin bulunduğu 45 kişilik grup  Buldan ilçesi Halk eğitim merkezi Müdürü İbrahim ERSOY ve Müdür yardımcıları tarafından ilçe girişinde sıcak ilgi ile karşılandı ve halk eğitim merkezi bünyesinde bulunan atölyeleri gezisi yapıldı.

“ ÇEKMENE CAN VEREN HAS ELLER” Gurubu Daha sonra Buldan Belediyesi BELKÜM merkezinde bulunan atölyede el tezgahı ve otomatik buldan bezi dokuma tezgahlarını ve satış yerleri gezisi yaptı. ÇEKMENE CAN VEREN HAS ELLER  Kursiyerlerinin Ziyaretlerini duyan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay hemen merkeze gelerek kursiyerler ile tek tek ilgilendi, unutulan kültürün kazanılması için çaba harcayan kursiyerleri tebrik etti.

Başkan GÜLBAY daha sonra kursiyerlere ve Dernek yönetiminden oluşan gruba öğle yemeği ikramında bulundu. Dernek Başkanı Recep Tufan Buldan Belediye Başkan’ı Mustafa GÜLBAY’A ilgilerinden dolayı çok teşekkür etti Zonguldak’ın simgesi Uzun Mehmet Heykeli  ,Alaplı yöresinin Fındığını, ayrıca kursiyerlerinin dokuduğu çekmen bezinden yaptıkları Sehpa örtüsünü hediye etti etti.

Buldan Belediye Başkan’ı Mustafa GÜLBAY da Buldan el dokuma tezgahı maketini ve Buldan bezinden yapılan Şal hediye etti. Başkanların karşılıkları hediyeleşmelerinden Sonra Başkan Mustafa GÜLBAY  Eylül ayında yapılacak tekstil festivaline Başkan Tufanı “ÇEKMENE CAN VEREN HAS ELLER” Standını açmak üzere davet etti.

ÇEKMENE CAN VEREN HAS ELLER Projesi kursiyerleri daha sonra Buldan ilçesinin turistik yerlerini gezdi. Denizli İl  merkezinde de geziler yapan kursiyerler ,kaldıkları otelin bulunduğu Pamukkale traverterlerini  de gezdi.




Bu haber 1379 kez okunmuştur.
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


HATIRI SAYILIR ELİT BİR TABAKA OLUŞTU.

17 Nisan 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS