Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Alış Satış

Euro 34,8189 34,8816
Dolar32,2596 32,3177
Riyal 8,6014 8,6169
28 Mart 2024, Perşembe
 



Kayıtlı Reklam Bulunamadı
 
  Ana Sayfa        Haberler
Birde ulaşılabilsek
Adını değiştirelim! Yeni adı "HIZLI GEÇİRME SİSTEMİ OLSUN"
07 Ocak 2016, Cumartesi  10:47 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber Paylaşımı


Türkiye genelinde bir buçuk milyon kişiye milyarlarca ceza yazan HGS’nin ceza kağıdı üzerinde verdiği telefonlara ulaşabilmek ise imkansız.

Araçlarında HGS geçiş belgesi olan araçlara ceza kağıdı gönderen HGS sistemi başlı başına Türkiye sorunu olmaya başladı.

Hiçbir kontrol mekanizmasının neler oluyor diye sorgulamadığı HGS yönetimini tepkiler artarken ceza gönderilen araç sürücüleri ise soruna acil çözüm bulunmasını istiyorlar.

 

HGS mağduru olan gazetemiz sahibi Gürol Öztürk kendi aracına yazılan HGS kaçak geçiş cezasının hiçbir mantıkla bağdaşmadığını, aracını aldığı ilk günden itibaren HGS geçiş sisteminin olduğunu belirterek gazetemize şu açıklamayı yaptı.

 

Öztürk;

2014 yılının çeşitli tarihleri arasında özel aracıma çeşitli tarihlerde HGS yönetimi tarafından beş kez kaçak geçiş cezası yazılmış. Ceza kağıdı 2015 yılının son ayı olan 12.ayda elime ulaştı. Ceza kağıdında bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız bu numaralı telefona ulaşıp bilgi veriniz yazıyor. Ceza kağıdını 12/12/2015 tarihinde aldım, o günden sonra verilen telefon numarasına günde elli defa olmak üzere telefon açtım, ama karşıma bant kayıtı çıkmakta aynen şu sözleri söylemektedir. “ merhaba hatlarda yoğunluktan dolayı ilerleyen saatlerde tekrar arayın” bu yaklaşık olarak 20 gündür aynı, sanki milletle dalga geçiliyor. Aynı hat numarası üzerinden OGS sistemi aradığımızda hemen karşımıza OGS çıkıyor. Durumu onlara anlatıyoruz, bizim yapacağımız bir işlem yok, cezayı HGS yazmış oraya ulaşın diye söylüyorlar, HGS ulaşamadığımızı söylüyoruz telefonda bana OGS hizmetlerinin İstanbul’dan idare edildiğini, HGS hizmetlerinin ise Ankara’dan idare edildiğini ifade ediyorlar. İnsanın aklına bunların milletle dalga geçtiği takılıyor.

HGS’ye göre beş kaçak geçişten ödememiz gereken ceza 52.00-tl, tamam bu ceza fazla değil devlete para lazımdır ödeyem diye düşünüyorum, cezanın az ilerisinde ise yeni bir hesaplama yapılmış 52.00tl’lik ceza 572.00 tl’ye çıkarılmış, bu sistem en kötü faizciden daha fena, devlet vatandaşını bu şekilde mağdur etmemeli diye düşünmek sanırım hakkımız.  Ayrıca karayollarından bir yetkili bu numaraları arayıp neden sorgulamaz, iş yine siyasete düşüyor gibi geliyor bana. Ulaştırma Bakanlığının bu işe bir el atma zamanı geldi. İşini iyi yapmayan görevinde kalmamalı. Bir mağdurun aracına HGS cezası yazılıyorsa, o araçta OGS bir baksınlar varmı yok mu? Masa başında ceza yazanlara bu sorumsuz davranışların sebebi mutlaka sorulmalıdır. Bir buçuk milyon vatandaşın mağduriyeti fert fert uğraşılıp çözüleceğine toptan çözüme odaklı çalışma yapılmalıdır.

GÜRSES HABER



Bu haber 1635 kez okunmuştur.
Haberler
Alaplı'lı İş adamlarımız GURUR kaynağımız oluyor.
Öztürk'ten dev projeler
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Röportaj
O BİR ROBİN HOOD OLMAK İSTİYOR
Yazarlar


ATTIKÇA ATIYORLAR, KALEDE YAŞAR VAR MİSALİ.

19 Mart 2024
Video










Kayıtlı Reklam Bulunamadı
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   YAYIN İLKELERİ    l   RSS